söndag 15 september 2013

Tjuvarna är fast och byggstart

Efter en hektisk vecka och nervös väntan så åkte alla tjuvarna fast tillslut. Den senaste tjuven tog de i tisdags. Många i byn och även runtomkring har varit engagerade i detta då vi nästan från början misstänkte vilka det var. Härligt med människor som hjälper till och som bryr sig, TACK alla ni som hjälp till och även ett stort tack till polisen som varit super! Tisdags denna vecka var en riktig turdag, att tjuvarna åkte in i finkan var ju förstås  jättebra, men då fick vi även  ok för byggstart av vårt nya hus!




ÄNTLIGEN skall vi börja bygga ett nytt hus! De kommer och börjar gräva i början av vecka 39, så nu är det bara en dryg vecka kvar. Det skall bli så skönt att komma igång med något nytt nu efter att det gått  2,5 år i väntan och ovisshet, detta är det 1:a  datum vi haft på hela tiden. Här skall det stå!



Platsen där gamla huset stod är mest just nu hem åt ogräs och diverse annat gräs, men även 2 vackra  rosenbuskar. De vill vi såklart spara. Den ena gick lätt att gräva upp och flytta till annat ställe, men den andra satt som berget. Har troligen STORA rötter. Vi får be om hjälp med den när stora grävskopan kommer och hoppas att den klarar sig! De här rosorna kommer från farmor Lisas kolonilott i Kalmar som hon hade tills för några år sedan.


Dags lilla lekplats kommer att behövas flytta nu när vi skall börja bygga.

Sandlådan försvann och troligen blir det en ny ram till den i vår, om Dag vill ha en sandlåda såklart, för just nu gräver han i sandhögen som blev bredvid provgropen till det nya avloppet.


Provgropen till det nya avloppet är rolig att klättra upp ur och åka kana ner i. Efter detta var gossen full i sand och fick duscha och jag fick mer kläder till min tvätthög ;-)




 

Ha en trevlig dag!
  
Jennie


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar