tisdag 16 april 2013

Vår i luften och en lill-Vesla

Här stod ett hus tills för drygt 2 år sedan. Vårt hus brann den 31 mars 2011, och nu har vi bara en gräsplätt.... Men som tur är så skall vi börja bygga nu i vår efter mycket krångel med försäkringsbolaget. Hoppas att det snart kommer igång, vi längtar!
Dags att börja flaskmata igen! Tur att vi hade kvar en låda i garaget full med flaskor.


Alva tillsammans med de 5 flasklammen!


Det finns en del uthus på gården som är lätta att fylla med saker. Detta är bokammaren , som när jag plockat hittar saker  som legat där i  säkert 30 år, så visst var det dags att städa.






Ellie har varit hos oss i några månader nu, men nu vill hennes ägare ha henne tillbaka.... Sorgligt, mest för Alva. Tack Ellie för den här tiden! Nu har vi varit i kontakt med en norsk tjej som har en häst som vi skall låna på prov och trivs vi med henne så köper vi henne.

Detta är vår nya häst, Vesla, hon heter egentligen Stjernereisa men kallas för Vesla, som betyder raring på norska. Så nu har vi 2  Veslor, En lill-Vesla och en stor-Vesla.


Äntligen framme!



Utlastning efter en lång resa till ett nytt land.

 
 


Stor-Vesla,som Dag kallar henne nu när vi har 2 Veslor, inne i stallet.





Lill-Vesla inne stallet.



Vår nya häst ute i hagen.



Den tredje kalven, en liten kviga.


Några lamm  i väntstallet vid slakteriet.

.


Vår i luften, bajslukten gör sig påmind....












1 kommentar:

  1. Massor med lycka till! Ni har så fin gård och snart hoppas jag att ni kan flytta in i det nya huset :) Men tills dess - var i nuet och njut av det som finns där. /Regine

    SvaraRadera