söndag 13 juni 2010

Tänk vad mycket man hinner under en vecka



I år var Visnumskilsdagen den 6:e juni, 2 flugor i en smäll. Adam och jag skulle hjälpa till med att räkna ihop poäng på 5 kampslapparna. Han hamnade som "ordningsvakt" vid hoppborgen, så jag fick räkna själv. Men det gick bra det med, lillprinsen sov en stund och då hann jag en hel bunt med lappar.
På programmet stod loppis, servering, tipspromenad och 5 kamp m m.





Som alltid var det dragkamp. Adam och Alva var familjens representanter. Det gjorde de med flaggan i topp, Vike vann herrdraget och flickorna vann över pojkarna. Bra gjort! Sorgligt nog kunde inte jag dra då jag inte är helt ok i min rygg.





I veckan har vi gjort fint i växthuset. Nu fattas det bara några skifferplattor att gå på.



Att nypa fast saker med en grilltång är en av Dags favosysslor. Man kan prova allt från stora stenar till just tagetesblommor!




I förra veckobrevet var inte Liv med på bild, men nu gumman är det din tur.
Under vintern dog många av våra jordgubbsplantor, så vi bestämde att vi skulle göra ett nytt land. Vi grävde upp de plantor som fanns kvar och planterade dem i andra änden på trädgården.



Nyplanterade och "nyhalmade".



Flasklammen Tora (mörk) och Birk har blivit så stora att vi tyckte att de skulle sluta med välling. Eftersom vi har 3 andra till som behöver ha ett tag till så flyttade vi över de 2 stora till fårhagen, vilket inte var så populärt. Så fort vi visar oss borta på ladugårdsbacken så står de och bräker vid nätet.



Jag har hållt på i veckan och plockat ut massor med skräp och verktyg ur slakteri och butik. Till veckan kommer det ett studiebesök och vi har börjat sätta plåt på väggarna.



Vi har fått tag på ett företag som skall göra lite av varje. De kan dra vatten och avlopp och de skall sätta plåt. De började i torsdags. Adam och en från den firman satte de plåtar som vi hade hemma och beställde mer plåt som kommer till veckan.




Fåren tyckte att de hade lite mat en dag och tryckte sig ut genom nätet. Adam ringde och Dag var nyvaken och arg, men Alva kom precis hem frå skolan och tog hand om honom. När vi fått in dem satte Adam upp 2 eltrådar så att de lär sig vad eltråd är innan de skall upp till skogen där vi bara har eltråd.




I fredags var vi på skolavslutning i Visnums kyrka. Liv och Alva spelade fiol och cello tillsammans med några kamrater från musikskolan. Nu är det äntligen sommarlov!




1:a dagen på sommarlovet och alla hjälptes åt att plocka och städa vi bygget. Det kommer ett studiebesök till veckan och tidningen kommer och skall göra reportage så även om inte allt är klart så måste det se fint ut.
När vi stängslade hittade vi en hel tjorv med vit eltråd som barnen fick trassla upp.



Adam tog ner lite träd vid hönshuset och bakom uthuset och när han tog kvistarna med skotaren tittade Dag på.






Vi har gjort 2 hållare av gammla pallar som vi har nät och ensilageplast i. Det döljer skräpet bra, vi skall måla dem röda bara så blir de lite snyggare.



Dag fördrev sin tid i vattenpölarna som blivit under natten.







Majas uppgift var bla att flytta stolp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar